Istorijska vest o 2014. godini kao veoma lošoj berbi u mnogim svetskim regijama kao da nije stigla na adresu Chateau Bouscaut, jednog od 6 šatoa iz apelacije Pessac- Leognan koji ima klasifikaciju Grands Cruss de Graves i za crvena i za bela vina.

Sa vinogrda koji se nalaze na levoj obali reke Garone na 34 metra iznad površine mora bira se najbolje grožđe za prvu etiketu belog vina ove kuće. A predstavlja je klasični bordoški blend Sauvignon blanc i Semillon u odnosu 60:40 koji se razvijao se i odležavao na kvascima u baricima od francuskog hrasta. Na nosu je prisutna vrlo jasna kombinacija primarnih  i sekundarnih aroma, pre svega, bosiljka, mirođije, ogrozda, jabuka, prezrelog limuna, putera, vanile i nagoveštaja svežeg hleba kao jasnog dokaza duge interakcije vina sa talogom u procesu odležavanja.

Mom ukupnom utisku da sam imao prilike da probam zaista veliko vino doprinele su prijatna i mekana tekstura na nepcu, dug finiš i veliki potencijal za odležavanje izgrađen na osnovu bogatog, masivnog tela, čvrste strukture, postojanih kiselina i dobro integrisanog alkohola uprkos udelu od 13,5%.


Privacy Preference Center