Da organsko vinarstvo sa uplivima biodinamičkih postupaka u vingradu nije sinonim samo za rustična, robusna vina pokazuje prilično moderan stil ovog vina, vinarije Imperator.

Bordoška kupaža koju čini Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec je odležavala jednim delom u novim, delom u već korišćenim buradima od srpskog hrasta. Rubin crvene boje je sa srednjim intenzitetom mirisa. Moderni iskaz sve četiri sorte zastupljene u ravnopravnom udelu od 25% u kom dominira voćnost i to sa aromama zrele, sočne šljive, prezrele jagode, soka od borovnice. Aromatski profil je blago začinjen aromama cimeta sa dobro integrisanim tonovima orašastih plodova koji svesrdno podržavaju ovaj primarno voćni izraz.

Na ukusu je suvo, srednjeg intenziteta sa srednje punim telom koje insistira na uparivanju sa sočnim srednje pečenim biftekom. Dobar balans je postignut u svakom aspektu, a voćna završnica sa naznakom karanfilića dodatno inspiriše kombinacijama za uparivanje što može biti prednost ovog vina u odonsu na konkurenciju.


Privacy Preference Center