Vinarija Do Kraja Sveta tržištu trenutno nudi odlično vino za svakoga ko nema vremena ni uslova za čuvanje i negu vina da bi se potpuno razvilo i dostiglo svoju idealnu formu.

Radi se o vinu iz 2012. godine koje je u ovom trenutku na svom vrhucu što se tiče iskazivanja punog potencijala i izraza ove sorte. Velika prednost je njegova fenomenalna cena uzimajući u obzir da su zrela vina bilo domaća ili strana prilično skupa. U maloprodaji se ovaj Cabenet Sauvignon može naći za cenu od oko 1000 dinara.

Boja u čaši nagoveštava da se radi o vinu koje je odavno prošlo kroz problematični period adolescencije. Tamna rubin boja se na obodima transvormiše u garnet prsten. Na mirisu je srednjeg intenziteta, ali potpuno razvijeno sa naznakama tercijarnih aroma. Pa se tako u aromatskom profilu prepliću dobro poznati mirisi kompota od suvih šljiva, prezrele trešnje, slatkog od kupina, zrna kafe, blagog nagoveštaja karamele, karanfilića i diskretnih aroma kože, te mente koja hladi udah.

Na ukusu su takođe prisutni svi znaci potpuno razvijenog vina, zreli tanini kojih kod Cabernet Sauvignon-a nikada ne manjka, punog je tela sa dobro integrisanim alkoholom i živahnim kiselinama koje telu ovog vina dodaju na karakteru. Svi strukturni elementi su u dobrom balansu. Na ukusu dominira suva šljiva, zrela, slatka kupina, nagoveštaj crne čokolade i prijatna gorčina u srednje dugoj završnici.

Ono o čemu treba voditi računa je da se ovo vino konzumira sada jer je dalji potecijal za razvijanje prilično ograničen. Treba obratiti pažnju na kojim mestima ćete ga kupiti jer mu neadekvatni uslovi čuvanja mogu prilično nauditi.