Predstavljeno u tri reči: sveže, aromatično, iskričavo.

O čemu se radi? Koktel? Cider? Cedjeni limun ili lajm sa puno leda i ponekim listom nane?
Ništa od navedenog…

Reč je o vinu! Onom tipu vina koje će vam obezbediti više nego dovoljno samopouzdanja ako se ukaže prilika da preuzmete inicijativu u odabiru vina.

I nemojte je propustiti.

Preporučite svojim prijateljima Verus Sauvignon blanc!

Jer svako kome ne prijaju visoke kiseline Rajnskog Rizlinga ili umerenost barikiranog Šardonea, a voli karakternije vino od Tamjanike biće zadivljen izborom Verusa.

Ovaj Sauvignon blanc je na mirisu vrlo intenzivan i svež! Reč je o izuzetno ekspresivnom vinu iz kog bujaju arome kore limuna, lajma, koprive, peteljke paradajza, sa blagim nagoveštajem crvenog grejpfruta i zove! Veoma dobar balans alkohola, sočnih, osvežavajućih kiselina i vrlo koncentrovani ukus vodi impresiju ovog vina u dugi citrusni after taste.

Blago naglašena mineralnost ističe karakter ovom vinu, dok se dopadljivost Verusovog Sauvignon Blanc-a pre svega ogleda u svežini, pitkosti i atraktivnom aromatskom profilu.

On je idealan pratilac većine laganih obroka, koji su nam savršeno prijali, recimo u restranima sa pogledom na more, poput salata punih svežeg povrća, citrusnih preliva, slanih sireva i laganih proteinskih komponenti.

Član Štopciger tima Chef Marko Janković inspirisan Verusom, predlaže laganu obrok-salatu koju svako od nas može lako napravti gde god da se nađe sa bocom ovog vina, zatim ih efektno upariti sa dobrim raspoloženjem, svojim prijateljiima, plažom, zgodnom brinetom…

Neko bi rekao, dosta hvalospeva o jednom Slovenačkom Sauvignon-u, koji pri tom dolazi iz Štajerske…

Istini za volju Novi Zeland ili francuska dolina Loare bi uvek bili moj prvi pik na draftu kada je Sauvignon blanc u pitanju. Ali samo u slučaju kada bih za vino imao neograničeni budžet. Iz tog razloga sam i više nego fasciniran Verusom koje je podjednako kompleksno i atraktivno, a ima bar tri puta nižu cenu od svetskih zvezda iz apelacija Sancerre, Pouilly Fume ili Marlborough

Živeli…