Sicilijanska porodica Puglisi svoju strast i porodičnu tradiciju prema vinarstvu je 60tih godina prošlog veka prenela na severnu granicu biološkog optimuma za vinovu lozu i time prihvatila sve specifičnosti kanadskog teroara te se priključila proizvodnji jednog od autentičnijih vina na svetu-fenomenalnog ‘hladnog nektara’.

Specifičan proces proizvodnje prirodno slatkog Ice wine-a pravljenog od smrznutih bobica koje se beru na oko -8 stepeni Celzijusa, dodatno usložnjava trend korišćenja crnih sorti gozđa za razliku od nemačkih i austrijskih vinara koji za ovakve i slične tipove vina koriste isključivo bele sorte.

Ovaj Ice wine svetlo ruby boje odmah pokazuje veliku viskoznost u časi dok na nosu izražava bogatu “crvenu” voćnost i to jagode, džema od maline, zrele višnje, brusnice, želea pomorandže i blagog nagoveštaja vanile. Na napcu je bogato, gusto, koncentrovano, blago sirupasto, slatko, ali neopterećujuće, prefektno balansirano sočnim kiselinama. Nežni dodir tanina ovom vinu dodaje na individualnosti i  formira sočno telo sa puno karaktera.

Finiš je ekstremno dug i intenzivan, podstiče maštu… Leto, Sicilija, mediteranska večera, more, moja devojka i ja, dobro ohlađen Ice wine… Misilim da imam plan!


Privacy Preference Center