Danas sa Vama delim kratki film o tome kako nastaje CODE 38.

Po mišljenju mnogih vrhunskih profesionalaca radi se o jednom od najboljih štopcigera današnjice.

Nastao je u Australiji kao plod dugogodišnjeg istraživanja i projektovanja Jeff Toering -a. Proizvodi se isključivo ručno sa osnovnim ciljem da se stvori jedinstven, izdržljiv i efikasan somelijerski alat.

Funkcionalnost se pre svega ogleda u gotovo idealnoj ergonomiji, balansu tokom “ležanja” u ruci i dizajnu koji omogućava da se CODE 38 može koristiti uvek samo jednom rukom.

Svi sastavni delovi i radni segmenti su lako izmenjivi, poput nožića za sečenje folije na grliću boce, spiralnog svrdla (spirale) i opruge koja deluje na spiralno svrdlo. Takođe, menjanjem ugla delovanja opruge na spiralu može se dodatno prilagođavati “tvrdoca korišćenja” po potrebi ili afinitetu korisnika.

Materijali korišćeni u izradi tela ovog štopcigera su pre svega otporni na pojavu korozije. Mogu biti legure od nerđajućeg čelika ili legure sa udelom titanijuma koje dodatno snižavaju ukupnu masu štopcigera, ali mu daju na otpornosti. Sprirala se proizvodi u Francuskoj od najboljih materijala, specijalno za CODE 38.

Avangardni dizajn je ono zbog čega ga mnogi smatraju najautentičnijim štopcigerom ikada napravljenim. Sigurno da svakom somelijeru korišćenje ove alatke značajno doprinosi na profesionalnosti i jedinstvenosti, prestižu, ali i ogromnom samopouzdanju.

Cena CODE 38 na američkom tržištu zavisi od materijala korišćenih u izradi tela ovog štopcigera i unapređenih verzija. Kreće se između 225$ i 700$.